Rijsoord krijgt te weinig

Paul | 27 november 2022

door Wim de Rooij

foto’s Leen Kruithof

Deze zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Brielle op het programma. Dat betekende een weerzien met oud-trainer Gijs Zwaan. Overigens waren deze zaterdagmiddag meer oud-trainers op het sportpark en werden Wim Kalt en Ron Timmers waargenomen. Altijd goed om hen weer te zien en bij te praten over de ontwikkelingen van de club. Natuurlijk ging het over de huidige stand van Rijsoord in de competitie en de uitslag van deze zaterdagmiddag, waarin Brielle met 1-2 wist te winnen. Vriend en vijand waren het met elkaar eens dat Rijsoord deze zaterdagmiddag te weinig heeft gekregen.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren niet veel bijzonderheden te vermelden of het moet zijn dat Casper Gerritse voor het eerst in de basis stond opgesteld. De vraag was natuurlijk hoe Rijsoord het deze zaterdagmiddag zou doen na de grote en geflatteerde nederlaag tegen XerxesDZB. Zou de ingezette lijn worden vastgehouden? Na wat inleidende acties waren de 13e tot en met de 15e minuut uiteindelijk bepalend voor de wedstrijd. Eerst was het oud-Rijsoordspeler Zepp Jacobs, die een voorzet van Jordy Braber perfect binnenkopte; 0-1. Echter een minuut later kon heel Rijsoord juichen door een prachtig doelpunt van Danny Haasdijk; 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want alweer kort daarna kwam Brielle weer op voorsprong door een eigen doelpunt van Kevin Versteeg; 1-2. Het zou uiteindelijk ook de eindstand betekenen. Rijsoord liet het er niet bij zitten en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Na bijna een half uur spelen was de goed leidende scheidsrechter Frank Tol coulant voor Rijsoord toen Zepp Jacobs in het beruchte gebied in zijn rug werd geduwd. De wedstrijd ging op en neer met een Rijsoord dat kort voor rust dicht bij de gelijkmaker was. Casper Gerritse was dicht bij de tweede treffer van Rijsoord, maar bij een strakke voorzet van Mike Hoogstad kwam hij enkele centimeters te kort en bij een tweede kans ging zijn schot over het doel. Rijsoord bleef nadrukkelijk meedoen.

Kansen

Na de rust een meer aandringend Rijsoord, dat beducht moest zijn op de uitvallen van de bezoekers. En die kregen ook de kansen. Kort na de rust was het Claudio Santos Silva, die in het vijfmeter gebied een vrije kans kreeg, maar zijn schot belandde op de paal. En Jordy Braber zal zich na de wedstrijd nog wel eens achter de oren krabbelen hoe het mogelijk was dat hij twee opgelegde kansen hoog over het doel van Sander van Groningen schoot. Rijsoord viel met ziel en zaligheid aan en verdiende een doelpunt. En dat kwam er ook door Timo Versteeg, maar de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd. Ondanks de diverse wissels en het accent op de aanval kwam de verdiende gelijkmaker er niet voor Rijsoord en moet de zoveelste nederlaag worden geslikt. Echter de Kraaien moeten de ingezette lijn van de afgelopen wedstrijden vasthouden, want dan moet de ommekeer een keer komen. Uiteraard was trainer William Rijsdijk na afloop teleurgesteld over de uitslag: “Het zou het team goed gedaan hebben als we minimaal gelijk gespeeld hadden. Maar ik ben enorm trots op de spelers over hetgeen zij hebben laten zien. Deze lijn moeten we vasthouden.” Ook winnend coach Gijs Zwaan kon niet echt tevreden zijn: “We hadden deze wedstrijd eerder over de streep moet trekken. Het had zomaar een gelijkspel kunnen worden, maar ook een ruime overwinning. Dus tevreden met de uitslag, maar niet met het vertoonde spel.”

Volgende week speelt Rijsoord de uitwedstrijd tegen DCV in Krimpen aan den IJssel. De Krimpenaren wonnen zaterdag hun uitwedstrijd tegen XerxesDZV met 0-2 en is daarmee op de eerste plaats van deze competitie terug te vinden. Rijsoord zal dus de mouwen moeten opstropen om een goed resultaat te bereiken.

Opstelling: Sander van Groningen – Mark Zwang (66. Francesco Messina) – Timo Versteeg – Chakib Lechheb (46. Jari Bendt) – Kevin Versteeg – Stefan Havelaar (46. Niek Meijer)– Danny Haasdijk – Casper Gerritse (66. Rafael Andrade) – Damian Muller – Mike Hoogstad (Jochem Kouwenhoven) – Dogukan Kulup.

Foto’s: Leen Kruithof