menu Home
Algemeen

Overdracht Jubileumboom met bomenexcursie

Paul | 27 november 2022

Op zaterdag 10 december, vanaf 14.00 uur, vindt de feestelijke overdracht plaats van de Jubileumboom bij het kasteel van Rhoon, Dorpsdijk 63.

Aansluitend zal Netty Wermeester, gids bij het Zuid-Hollands Landschap, een excursie verzorgen waarna het jubileumjaar op passende wijze wordt afgesloten.

Programma

14.00 uur: Welkom en overdracht boom. Joost Kievit voorzitter van Water Natuurlijk Hollandse Delta draagt de boom over aan Hans Olthoff, voorzitter van de Natuurvereniging IJsselmonde.

14.30 uur: Toast op de jarige en op de boom

aansluitend: Start excursie

Tijdens het symposium “Bomen over Bomen” afgelopen april heeft Joost Kievit namens ‘Water Natuurlijk’ een jubileumboom aangeboden aan de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde, vanwege het 50-jarig bestaan. Bij de oprit van het Kasteel van Rhoon was na een storm een zeer oude

markante paardenkastanje omgewaaid. Een ideale plaats om een nieuwe boom te planten.

Bij inspectie van de door het Zuid Hollands Landschap aangewezen plek, ontdekte de aanwezigen op die plaats een zaailing van een eik. In plaats van een nieuwe boom te planten is besloten de bestaande eik te adopteren. Om de boom te beschermen en te voorkomen dat bij onderhoud per abuis de boom schade op zou lopen of verdwijnen, is gevraagd om daar paaltjes ter bescherming omheen te plaatsen.

Tevens komt er een eikenhouten bord bij met opschrift en een QR-code die verwijst naar de website van de natuurvereniging.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.