menu Home
cultuur

Gratis naar de Wilde Waard tijdens Havenfestival

Paul | 9 september 2022

Op 8 september 2022 is het exact een jaar geleden dat de regionale natuurdocumentaire ‘De Wilde Waard’ in première ging in de bioscoop Landvast Alblasserdam. Twee feestelijke avonden met vrienden, genodigden en donateurs namen plaats in de rode fauteuils van Cinema Royaal om te kijken naar het werk van natuurfilmer Stijn Philips. Niet verwachtend dat de film exact een jaar later nog steeds vertoond wordt.

Wat begon als een plan om een ‘filmpje’ van 20 minuten te maken over de natuur in de regio Alblasserwaard liep uiteindelijk anders. Steeds meer mensen en clubs werden enthousiast en zorgde er (mede met financiële steun) voor dat de 39-jarige videomaker Stijn Philips uiteindelijk na duizenden uren en 2,5 jaar werk een natuurdocumentaire van een uur heeft gemaakt.

Inmiddels zijn we ruim 200 voorstellingen verder en hebben duizenden bezoekers kunnen genieten van deze natuurdocumentaire en van de natuur in de Alblasserwaard. Op dit moment wordt de film nog bijna wekelijks opgenomen in de programmering. “Ook zijn er op aanvraag groepsvertoningen mogelijk”, aldus Edgar Veen, filmprogrammeur bij Landvast. “Er staat op dit moment zelfs al een reservering voor januari 2023 en we krijgen met regelmaat telefoontjes voor nieuwe verzoeken of bezoekers die specifiek om deze film vragen. Waar we de ruimte hebben zetten we hem nog in. Edgar vervolgt: “Toen we in gesprek raakte met Stijn Philips hadden we wel goede verwachtingen van deze natuurdocumentaire. Natuurdocumentaires doen het altijd goed in Landvast en zeker als het om een regionale opgenomen documentaire is. Maar dat hij meer dan een jaar zou draaien dat overtrof ook onze verwachtingen.”

De filmmaker Stijn Philips laat vanuit Duitsland weten dat hij erg dankbaar is dat de film een jaar lang in Landvast is vertoond. Hij is op dit moment in Eckerforde waar de internationale versie voor het eerst vertoond wordt op het grote doek. De film is bij het natuurfestival Greenscreen namelijk genomineerd voor een award. De film heeft vorig jaar nog een award op het Wildlife Film Festival Rotterdam gewonnen en wie weet wordt hier nu een internationale award aan toegevoegd.

Gratis vertoning

Tijdens het havenfestival op zaterdag 17 september is Landvast een middelpunt van de activiteiten, de deuren staan dan ook gewoon open. Een ieder is vrij om binnen te lopen en te kijken wat Landvast allemaal te bieden heeft. Ook onze veelbesproken Cinema Royaal is die dag te bekijken. En voor diegene die even een uurtje rust zoekt is er dus de gelegenheid om De Wilde Waard gratis te komen bekijken in onze Cinema Royaal. Gratis kaartjes hiervoor kunnen telefonisch via 078-6912923 of via de website worden gereserveerd.

Over de film

De Alblasserwaard is een prachtig oud-Hollands weidegebied gelegen in het zuiden van het Groene Hart. Je vindt er uitgestrekte weilanden, plassen, lange sloten, molens en heel veel wilde dieren. Het is het leefgebied van grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers, bruine kiekendieven en argusvlinders. We volgen deze dieren op cruciale momenten in hun leven en ontdekken welke uitdagingen zij hier allemaal voor hun kiezen krijgen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.