menu Home
Politiek

EvR bezoekt asielboot Calypso

Paul | 25 juli 2022

Zaterdag 23 juli jongstleden brachten Cora van Vliet en Jim Kloos van Echt voor Ridderkerk (EvR) een bezoek aan de asielboot Calypso welke 3 weken geleden in de haven van Ridderkerk is aangemeerd. De aanleiding van dit bezoek waren wat geruchten dat er ook uitgeprocedeerde asielzoekers aan boord zouden zijn.

Na een prettig gesprek te hebben gevoerd met de locatie manager Barbera van de VRR en twee medewerksters van ZorgWerk, bleek niets minder waar. Het was een gastvrij onthaal en we spraken over de zaken waar de mensen aan boord behoeften aan hebben. Dat blijk feitelijk om twee dingen te gaan: meer taallessen Nederlands en wat vertier in de vorm van activiteiten.

Jim heeft contact opgenomen met ’t Gilde om te informeren of er vanuit hen taalcoaches beschikbaar kunnen worden gesteld. Helaas is dat door de vakantieperiode en sowieso al een tekort aan taalcoaches op korte termijn niet mogelijk. Hebt u interesse om taalcoach te worden? Neem dan contact op met Jim Kloos of ’t Gilde Ridderkerk.

Jim en Cora denken na of het mogelijk is een BBQ te organiseren omlijst met muziek om de asielzoekers, welke uit verschillende landen komen, even wat afleiding te bezorgen. Wordt vervolgd!

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.