menu Home
Gemeente Nieuws

Staatssecretaris Heijnen opent fietsroute F15

Paul | 15 juni 2022

De fietsroute F15 IJsselmonde is af. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft de route woensdag 15 juni geopend, samen met de betrokken partijen.

De F15 IJsselmonde bestaat uit twee routes van elk 18 kilometer. Onderling zijn deze routes op meerdere plekken met elkaar verbonden en kunnen fietsers zo de A15 oversteken. De provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard en het Hoogheemraadschap Hollandse Delta werkten de afgelopen vier jaar aan het verbeteren van de fietspaden om Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam beter met elkaar te verbinden. Rotondes zijn verbeterd, vrijliggende fietspaden zijn verbreed of aangelegd en de aantrekkelijkheid en verkeersveiligheid van de route zijn verbeterd. Net als de aansluiting op station Barendrecht en de waterbushalte. 

Peter Meij, wethouder Verkeer en Vervoer Ridderkerk en tevens regiobestuurder Metropoolregio Rotterdam Den Haag: “Er is nog steeds een groep forenzen die voor korte afstanden niet de fiets maar de auto pakt. Een aantrekkelijk netwerk van directe fietsroutes naar werklocaties helpt om van fietsen een goede gewoonte te maken. Met de F15 komen de banen op het hier ontwikkelde agro-business park op fietsafstand van Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Rotterdam-Zuid, Hendrik-Ido Ambacht en Zwijndrecht. En met de Waterbushalte bij De Schans komt zelfs Krimpen aan den IJssel dichtbij!’’

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.