Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer kent weinig moeite met Fc Dordrecht

Paul | 30 mei 2022

door Arjan ’t Jong

Op zondag 29 mei 2022 speelde Slikkerveer de laatste uitwedstrijd deze competitie tegen de amateurtak van Fc Dordrecht. Trainer Driss El Akchaoui kon niet beschikken over Bas Mulder, Boy van Reede en Robert Kosten. Cerezo Fung-A-Wing werd uit voorzorg gespaard en zat op de bank, maar hoefde niet in te vallen.

In de openingsfase van de wedstrijd maakte Slikkerveer haar intenties meteen duidelijk en bouwde gestaag aan aanvallen richting het doel van de thuisclub. In de derde minuut was de eerste kans voor Mitchell Drogt, die vanaf de rand van de zestien hard en hoog op doel schoot, maar zijn inzet gestuit zag worden door de doelman. Een paar minuten later dook Ronald Capelle op aan de linkerkant en zette laag voor bij de eerste paal, maar ook nu lag de doelman op de juiste plek. Pas na een kwartier spelen noteerde Fc Dordrecht ook een eerste kans, maar Patrick Werkhoven kwam op tijd zijn doel uit en blokkeerde prima een inzet van dichtbij. In de 19e minuut zette Slikkerveer een lange aanval op over de linkerflank, waarbij Mitchell Drogt in het centrum werd aangespeeld. Hij legde de bal goed breed op Aaron Plaizier, die van dichtbij kon binnentikken: 0-1. Daarna werd Aaron Plaizier bediend door Chevillio Halden, maar ging zijn schot via een verdediger naast. In de 35-ste minuut kreeg Chevillio Halden goed aangespeeld op de rand van de zestien. Na wat kappen en draaien schoot hij via de binnenkant van de paal binnen: 0-2. Nog voor de rust zette Chevillio Halden Mitchell Drogt met een steekpass oog in oog met de doelman van Fc. Dordrecht en dat betekende de 0-3 na een slimme bal langs de doelman. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft bleef Slikkerveer geduldig opbouwen vanuit de eigen defensie om het gaatje in de Dordtse verdediging te vinden. Chevillio Halden zag zijn inzet naast gaan en een tweede kans even later werd weggestompt door de doelman. Daarna kreeg ook de thuisclub ook een paar kansen, zoals een schot op de lat na een scrimmage voor het doel. In de 71-ste minuut stuurde Chevillio Halden Ronald Capelle diep. Oog in oog met de doelman schoot Ronald Capelle de bal hard in de touwen: 0-4. Twee minuten later kreeg Fc Dordrecht haar eretreffer van deze middag na een slippertje in de defensie van Slikkerveer: 1-4. In de slotfase kreeg Slikkerveer nog meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Pas in de 90-ste minuut was het nog een keer raak. Chevillio Halden loerde op het gaatje tussen meerdere verdedigers door en schoot in de verre hoek binnen: 1-5. Dat werd tevens de eindstand.

Komende maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) speelt Slikkerveer de laatste competitiewedstrijd op het eigen sportpark Het Reijerpark om 14.30 uur tegen Dubbeldam. Opstelling: Patrick Werkhoven, Valerio Vers (70 – Tico ten Have), Ryan van Dongen, Damion Janssen, Iwan Tewelde, Ronald Capelle, Denno Stoffels (53 – Kevin Verbeek), Jesse Ringlever (53 – Steven de la Rambelje), Aaron Plaizier, Mitchell Drogt (70 – Sem Seifi) en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Aaron Plaizier scoort de 0-1