Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH op de valreep naast Heerjansdam

Paul | 29 mei 2022

Door: Theo Leenheer

HEERJANSDAM – In een leuke streekderby speelden Heerjansdam en RVVH tegen elkaar gelijk. Na de 1-0 ruststand werd het 2-2, waarbij de Ridderkerkers in de blessuretijd het verdiende punt pakten.

Op het droge maar strakke en prachtige natuurgras van de “Molenwei” ontspon zich een levendige derby met kansen over en weer. Sanzio Dieterich was de eerste die van zich deed spreken maar schoot voorlangs. Voor de Dammers was Mathijn Valster met een kopbal op de lat dichtbij een huldiging. Even later een goede aanval van RVVH via de rechterkant waar de voorzet van Dieterich door Brandon Könemann te hoog en naast werd geschoten. Tien minuten voor de rust kwam Heerjansdam op voorsprong toen wederom Mathijn Valster bijna bij toeval en blijkbaar niet buitenspel staand tegen een voorzet aanliep, 1-0. Dit werd ook de ruststand.

De tweede helft werd zeker zo interessant. Könemann mikte al gauw een schot net over, waarna ook Dieterich maar net voorlangs schoot. De op dat moment sterke Ridderkerkse fase kreeg na ruim een uur spelen de juiste wending toen Könemann uit een corner van de rechterkant de bal achter keeper Oscar Roos kopte, 1-1. Wie toen dacht dat RVVH erop en erover zou gaan, kwam zes minuten later bedrogen uit. Eerst redde Tim Elkhuizen nog knap op een kopbal van invaller Luc Delmee, maar een fractie later was hij kansloos op de lage kopbal, na een voorzet van links, van Lukas Valster die via de paal in het net plofte, 2-1. RVVH moest weer in de achtervolging. Jessie Proost verraste bijna Roos met een laag afstandsschot. Aan de andere kant voorkwam Elkhuizen met een drietal reddingen kort na elkaar de nekslag voor Hercules. In de laatste tien minuten ging RVVH nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Könemann kopte net over na een voorzet van rechts en de ingevallen Jordey van Dam zag zijn kopbal van dichtbij uitstekend gered worden door Roos. Vanuit de toegekende corner probeerde Van Dam het met een bekeken schot in de korte hoek, waar Roos zich weer succesvol moest strekken. In de slotminuut stuurde de in de rust ingevallen Remco Buist Könemann over links de zestien in. De spits schoot hard in de korte hoek maar weer was Roos alert en bokste de bal buiten. In de tweede minuut van de blessuretijd had RVVH dan toch succes. Via een rommelige situatie voor de goal kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Van Dam bij de tweede paal, die vervolgens de bal hoog in het doel schoot voor de verdiende gelijkmaker, 2-2. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter F. Berg de sportieve wedstrijd, zonder kaarten, naar het verleden.

Heerjansdam – RVVH 2-2 (1-0)

35. M. Valster 1-0
62. Könemann 1-1
68. L. Valster 2-1
90+2. Van Dam 2-2