menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Het kan dus wel! 

Paul | 28 mei 2022

door Emo van Dijk

De laatste weken leek de handdoek gegooid bij de spelers van Rijsoord. De motivatie en de wedstrijdinstelling was ver te zoeken. Nog maar twee dagen geleden werd ook een kansloze nederlaag geleden bij mede-degradant Achilles ‘29. Vandaag was echter alles anders. In de laatste thuiswedstrijd tegen vv Scherpenzeel werden de mouwen nog eens opgestroopt en werd een 0-1 stand bij de rust omgebogen in een 2-1 overwinning! Het kan dus blijkbaar wel.

Tegenstander Scherpenzeel wist wat hun te doen stond. Er moest in Rijsoord gewonnen worden om weg te blijven van de promotie- en degradatiewedstrijden. De bezoekers begonnen dan ook furieus aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd al de lat geteisterd en probeerde het team een snelle openingstreffer te forceren. Juist op het moment dat Rijsoord wat meer grip op de tegenstander kreeg lukte het Scherpenzeel toch, nog net binnen het eerste kwartier, om via Ismail Ouaddouh de 0-1 achter Tomas Fernandes te schieten. Ondanks wat mogelijkheden om er 0-2 van te maken bleef het bij 0-1 en had Rijsoord via eerst Gazar Dermendjan en even later via Jayson Donk kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dat lukte niet en dus werd de rust bereikt met een 0-1 achterstand voor de Kraaien.

Op naar de winst

Blijkbaar gaf de kleine achterstand in de rust voldoende vertrouwen om voor een positief resultaat te gaan, want Rijsoord kwam uitstekend uit de kleedkamer. Duels werden gewonnen en men wist elkaar beter te vinden. Het was dan ook meer dan terecht dat Rijsoord na een kleine tien minuten op gelijke hoogte kwam. Het was invaller Claudio Barros die getreuzel in de zestienmeter, na een corner voor Rijsoord, afstrafte en met een droge knal keeper Stef Brummel kansloos liet. Dat was een prima signaal voor Rijsoord om te beseffen dat er blijkbaar nog meer in zou kunnen zitten. En die voorsprong kwam er dan ook. Na een prima interceptie op de middellijn van Angelo Ravenberg stoomde hij verder op en kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Nick Ruigrok. Die bedacht zich niet en schoot de bal hard en hoog in het doel: 2-1! 

Scherpenzeel probeerde het in de resterende tijd nog wel, maar goed keeperswerk van Tomas Fernandes of onnauwkeurigheid van de spits van Scherpenzeel zorgden er voor dat de winst in deze laatste thuiswedstrijd op Rijsoord bleef. 

Rode kaart 

Jammer was dat scheidsrechter Florian Lodeweegs het noodzakelijk vond om in de hectische slotfase trainer Clemens Bastiaansen een rode kaart te tonen. Misschien volgens de regels een correcte beslissing (liep het veld in en claimde verbaal een niet geziene handsbal) maar kijkend naar de (sportieve) wedstrijd een onbegrepen actie van de jeugdige leidsman. Dat had zeker anders opgelost kunnen worden. Vervelende consequentie zal waarschijnlijk het ontbreken van Clemens Bastiaansen zijn op de bank tegen Poortugaal in wat zijn laatste wedstrijd voor Rijsoord zal zijn. Toch smaakte de derde overwinning in deze competitie prima en lijkt het geruisloos afscheid nemen van de hoofdklasse hiermee een halt toegeroepen. Spijkenisse zal Rijsoord in ieder geval dankbaar zijn geweest, want zij lijken door dit resultaat de promotie/degradatie te gaan ontlopen.

Opstelling Rijsoord: Tomas Fernandes – Jardel Drenthe (46e Claudio Barros) – Angelo Ravenberg – Romano Niamut – Gianni Straal  – Lorenzo Braaf – Maily Lopez – Danilo Alkema – Jayson Donk (80e Mick Vlasblom) – Gazar Dermendjan  – Nick Ruigrok.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.