menu Home
Algemeen

Onenigheid over fietsbeugels binnen in winkelcentrum

Paul | 10 februari 2022

door Jan-Hein Visser

Recent zijn bij de ingang van het vernieuwde winkelcentrum Ridderhof – 2, ter hoogte van Jumbo en Blokker, fietsbeugels geplaatst. Binnen welteverstaan. Dat leverde bij het winkelend publiek de nodige verbaasde blikken op. Maar ook blijkt lang niet iedereen het een al te goed idee te vinden.

Sommigen hebben ook al geklaagd over de (te steile) helling die men nu moet ‘overwinnen’ om het winkelcentrum met de fiets of ander mobiel voertuig binnen te geraken. En dan is het nog niet eens echt winterweer geweest. Naar verluidt is deze keuze door de vastgoedeigenaar gemaakt omdat men een strak aanzicht van buitenaf wenst, zonder de aanblik van rommelig gestalde tweewielers.

In het door de ontwikkelaar gedachte ontwerp keert aan de zijde van de Kerkweg in het geheel geen fietsenstalling meer terug die van buitenaf zichtbaar is. Dat was altijd al de intentie, maar nu heeft men dus besloten om alleen nog maar fietsbeugels te plaatsen in het pad, náást de winkels. Er komt volgens de nieuwste plannen nog wel een ruimte die wordt ingericht voor toezicht en bewaking.

Ruud Scheenjes, bestuurslid van het BIZ Winkelhart Ridderkerk, merkt op dat zij helemaal niet blij zijn met de door de projectontwikkelaar gemaakte keuze, en dat men de werkzaamheden eraan om die reden zelfs heeft laten stilleggen. De eigenaar heeft volgens het BIZ door een fout van de gemeente hiervoor een vergunning gekregen en wil de plannen nog verder uitwerken. Hoe dat verdere gestalte gaat krijgen is nu de vraag want BIZ gaat begin maart hierover in overleg met de vastgoedeigenaren.


Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

 1. Rudolf den Drijver

  11 februari 2022 at 18:44

  Nu heb ik al een paar keer gezien dat de mensen gewoon naar binnen fietsen. Niet rustig maar gewoon of ze op de straat fietsen. Lijk me niet handig. Het lijk me ook wenselijk bij echt winter weer om handreling te hebben als je naar boven of beneden wil.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • SweetieHoneyPie
 • Bloemenhuis van der Waal
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • Categorieën
 • Archieven
 • Categorieën
 • MetaThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.