menu Home
AlgemeenPolitiek

SGP ruimt rommel in Centrum op

Paul | 31 januari 2022

Afgelopen zaterdag hebben leden van de SGP Ridderkerk rommel opgeruimd in het Centrum. ‘Zwerfafval is een groot probleem, helaas ook in Ridderkerk. Gelukkig zijn er veel Ridderkerkse vrijwilligers die van tijd tot tijd de straat opgaan om rondslingerende troep op te ruimen. Als SGP gaan we ook een paar keer per jaar de wijken in om Ridderkerk schoon te houden, zoals vandaag in het Centrum,’ vertelt kandidaat-wethouder Kees van der Duijn Schouten.

Op initiatief van de SGP kondigde het college in december een campagne ‘fatsoen moet je doen’ aan. Van der Duijn Schouten: ‘Met deze campagne willen we mensen aanspreken op hun gedrag. Ruim je rommel op, en houd je buurt netjes. Zo’n campagne is hard nodig: zo troffen we vandaag volle vuilniszakken in de bosjes aan, die daar gewoon waren neergegooid. Wat ons betreft is deze campagne een eerste mooie stap in het aanpakken van zwerfafval. Als het aan ons ligt gaat een volgend college hier enthousiast mee verder.’ Wat Van der Duijn Schouten betreft blijft het overigens niet bij een campagne. ‘Het zou mooi zijn als degenen die hun afval op straat dumpen, eens op heterdaad worden betrapt. Dan kan er ook stevig gehandhaafd worden.’

Bij de prikacties van de SGP doen vaak ook kinderen mee, onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’. De SGP vindt het dan ook belangrijk dat kinderen op een toegankelijke manier kennismaken met de gemeentepolitiek. Daarom organiseert de SGP voor kinderen van 4-12 jaar een kleurplatenwedstrijd. De hoofdprijs is een rubberboot. Daarnaast zijn er nog een aantal andere prijzen. Doe jij ook mee? Voor meer informatie ga je naar de verkiezingssite van SGP: www.methartvoorridderkerk.nl. Hier kun je de kleurplaat ook downloaden. 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.