Ridderkerk FM Sportnieuws: Slikkerveer pakt zege in oefenduel met Alphen

Paul | 31 januari 2022

door Arjan ’t Jong

Op de laatste zondag van januari mocht Slikkerveer met permissie van het kabinet weer om twee uur aftrappen. Medederdeklasser AVV Alphen werd bereid gevonden koers te zetten naar het Reyerpark en toonde zich een vriendschappelijk tegenspeler.

Hoewel Slikkerveer in het eerste kwartier veelvuldig het vijandelijke doelgebied opzocht, was de eerste echte kans voor de bezoekers. De Ridderkerkers kwamen in de achtste minuut fortuinlijk met de schrik vrij toen het geluid van de doelpaal klonk. Vanaf de zestiende minuut creëerde Slikkerveer een tsunami aan kansen. Eerst was het de noest werkende Steven de la Rambelje die via een treintje van Bas Mulder, Jesse Ringlever en Cerezo Fung-A-Wing de bal ontving. Helaas stuitte hij op doelman Rick de Vries. Een paar minuten later liet Robert Kosten het net wél bollen, toen zijn afstandsschot via Alphen over de doellijn zoefde. Diezelfde Kosten kreeg in de 25e minuut een uitgelezen kans op zijn tweede oogst, toen een verdediger als een ware judoka Fung-A-Wing in de zestien naar de grond trok. Leidsman Vink kende Slikkerveer gedecideerd een strafschop toe. Helaas leverde Kosten zijn elfmetertrap gejuich op bij de verkeerde ploeg. Meerdere Slikkerveerders hadden in deze fase de verdubbelaar op hun schoen, maar troffen net als Kosten de doelwachter. Dat de thuisploeg met een voorsprong de rust in ging, was uiteindelijk aan de andere kant van het veld te danken aan goed voetenwerk van Werkhoven. Hij maakte een één-op-één met de spits koelbloedig onschadelijk.

Het theemoment werd door trainer Driss El Akchaoui benut om verse strijdkrachten het veld in te sturen. Na de pauze verloor Slikkerveer het speloverwicht. In tien minuten tijd kantelde Alphen de wedstrijd met twee bij benadering gelijke aanvallen: 1-2. Gelukkig toonde het scorebord vanaf de zeventigste minuut weer een gelijke stand, nadat Bas Mulder de bal vanaf links in de korte hoek schoot. Slikkerveer bleef op zoek naar de derde goal, maar schoten van Mulder en Sem Seifie vonden hun waterloo in de handschoenen van de Alphense sluitpost Rick de Vries. De Vries deed er werkelijk alles aan om de nominatie van man of the match op zijn naam te schrijven. Gelukkig voor Slikkerveer trachtte ook Valerio Vers coûte que coûte een gooi te doen naar deze titel. In de slotfase liet hij zien dat zijn scoringshonger ook na de lockdown nog niet is gestild. Met een heel erg fraaie passeeractie omspeelde hij eerst de verdediging en vervolgens de keeper: 3-2. Al met al een prima tentamen in aanloop naar het vervolg van de competitie.

Volgende week treedt Slikkerveer aan uit tegen Kethel Spaland in Schiedam. Op 20 februari staat het eerste competitietreffen bij RCD in Dordrecht op het programma.