menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Jeugdlintje voor Noa Bode

Paul | 3 januari 2022

De zestienjarige Noa Bode kreeg maandag het Ridderkerks jeugdlintje uitgereikt. Ze ontving deze voor haar hulp bij een brand in ‘t Ronde Sant. Het lintje werd uitgereikt door wethouder Marten Japenga, samen met kinderburgemeester Maylin Ouwens.

Op 1 augustus 2021 was er brand in verzorgingshuis ’t Ronde Sant. Noa zag de rookontwikkeling en is direct gaan kijken. Zonder aarzelen heeft ze, samen met haar moeder, broer en vriendin, geholpen om de bewoners veilig te evacueren. Noa was zo druk met evacueren en had volle aandacht voor de bewoners, dat ze niet merkte dat ze haar enkelbanden scheurde. Later die avond zat ze dus nog op de Spoedeisende hulp om haar enkel te laten gipsen.

Bedankje

Als dank voor haar tomeloze inzet tijdens de brand, ontving ze het jeugdlintje van wethouder Marten Japenga. Hij is onder de indruk van haar actie: “De inzet van Noa is niet vanzelfsprekend. Het is bijzonder dat zich, zonder druk te maken om haar eigen enkel, de bewoners heeft geholpen. Het is mooi dat we haar zo in het zonnetje hebben kunnen zetten.” Noa zelf was erg verrast door de uitreiking van het lintje. ,,Ze is nog nooit zo lang stil geweest”, zeiden haar huisgenoten.

Jeugdlintje

Jongeren tussen de 6 en 18 jaar uit Ridderkerk kunnen elk jaar voorgedragen worden voor het Ridderkerkse jeugdlintje als zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor Ridderkerk, een mooi initiatief hebben gestart en/of een bijzondere presentatie of maatschappelijke daad hebben verricht.


Foto: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.