Ridderkerk FM Sportnieuws: Eerste punten voor Drechtsteden dames.

Paul | 5 december 2021

door Hans Muntz

Laura Gorter was zondag de matchwinner bij de Drechtsteden dames. Zij scoorde in de laatste minuut de winnende treffer in de wedstrijd tegen Atomium’61/2. De eerste punten zijn binnen.

Na een bijzondere week, waarin niet getraind mocht worden, stond er zondag toch een wedstrijd op het programma. Zowel tegenstander Atomium’61 als de Drechtsteden dames hadden aangegeven te willen spelen. Het werd een wedstrijd met een mooie afloop. De start was, net als in de voorgaande wedstrijden, prima. Vanuit een gesloten verdediging kon de tegenstander prima in bedwang gehouden. Hierbij was de verdedigende samenwerking op links tussen Iona Iroftei en Laura Gorter en op rechts Kimberley van Wijk en Kirsten Heijboer uitstekend. Ook aanvallend konden de Rotterdammers worden bijgehouden met een 10-9 ruststand tot gevolg. Waar de Drechtsteden dames in de tweede helft de laatste weken moeite hadden de tegenstander bij te houden was dit nu anders om. De Rotterdamse thuisploeg ging zich irriteren aan de scheidsrechter waardoor Drechtsteden de kans kreeg een minieme voorsprong te nemen. Er volgde een spannende strijd die één minuut voor het einde een stand van 18-18 opleverde. Een laatste aanval van Atomium’61 werd mooi geblokt waarna de volgende break-out door Laura Gorter met de winnende treffer werd bekroond (18-19).

Trainer Raymond van der Staay was dan ook trots op zijn ploeg en hoopt dat deze eerste punten het spreekwoordelijke gezegde met dat schaap over de dam ook waar wordt. Lastig blijft het wel in de discussie van wel of niet spelen. “Trainen met de ploeg is niet mogelijk, een ieder traint nu zoveel mogelijk voor zichzelf. Toch hebben wij besloten om ook volgende week te spelen” geeft van der Staay aan. Om 12.20 uur staat de ontmoeting met HV Quintus 4 op het programma. Deze wedstrijd wordt in Zwijndrecht gespeeld. Of er ook daadwerkelijk wordt gespeeld hangt af van de tegenstander die zondag hun wedstrijd tegen Westlandia niet door zagen gaan.