menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Opnieuw winst handballers Drechtsteden.

Paul | 28 november 2021

door Hans Muntz

In een sfeerloze ambiance waren twee hardwerkende teams, scheidsrechter Marko Bakema, tijdwaarnemers Danny Kanters en Remco de jong en fotograaf Ruud de Jong zaterdag bezig met een handbalwedstrijd. In de voorlopig laatste avondwedstrijd bonden de handballers van Drechtsteden en H.C.L.B. de strijd met elkaar aan. Gelukkig hadden de betrokkenen nog wel plezier in hun wedstrijd.

Het was een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. Drechtsteden was in deze confrontatie met H.C.L.B. al snel de bovenliggende partij. De start, met coach Lazar Popov en de kersverse vader Stefan Soeteman in de basis, overrompelde de tegenstander uit Baarn. Binnen 6 minuten was het al 6-1 in de Reyerhal. Vervolgens kon er rustig gewerkt worden aan diverse spelsystemen. Met de rust stond er 16-9 op het scorebord. In het tweede deel van de wedstrijd kon coach Popov naar hartenlust wisselen zodat een ieder aan zijn speelminuten kwam in deze wedstrijd. Ook de junioren Hugo Wolthuis en Brent Muller hadden een verdienstelijke bijdrage aan de overwinning 26-19. Een reguliere overwinning die die ploeg met maar één verliespunt meer als koploper De Meeuwen boven in de Hoofdklasse C houdt.

Hoe gaat het nu verder met de zaalcompetitie. Het Nederlands Handbal Verbond geeft aan dat er op zaterdag en zondag overdag mag worden gespeeld. De volgende uitwedstrijd zou a.s. zaterdagavond zijn bij Gemini in Zoetermeer. Mogelijk dat de thuisspelende vereniging de wedstrijd verplaatst naar de zondag. Maar een groter en bijkomend probleem is dat er niet mag worden getraind. Wel spelen en niet trainen levert mogelijk blessures op. Het zou verstandiger zijn om de competitie tijdelijk stil te leggen. Nu al zijn er verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Er zijn ploegen met 8 gespeelde wedstrijden maar ook met maar 5 wedstrijden. Drechtsteden loopt één wedstrijd achter (7). Deze week zal er hopelijk meer duidelijkheid komen over het vervolg.

Programma

Zondag 5 december

Dames 11.00 uur Atomium’61/2 – Drechtsteden 1

Heren 14.00 uur Drechtssteden 2 – HV Fidelitas 1

Dames A jun. 11.00 uur Drechtsteden 1 – Olympia’72/1 (Zwijndrecht)

Dames A jun. 15.40 uur VENECO/VELO 3 _ Drechtsteden 2

Foto‘s: Ruud de Jong

Coach Lazar Popov zelf in de basis.
Coach Lazar Popov zelf in de basis.
Kersverse vader Stefan Soeteman scoort

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.