menu Home
Politiek

PvdA en GroenLinks samen in Ridderkerk. ‘Er is behoefte aan een progressief blok’

Paul | 4 november 2021

Dat hebben de fractievoorzitters Jeroen Rijsdijk (PvdA) en Bjorn Ros (GroenLinks) donderdag bekend gemaakt in de gemeenteraad.

“Er veel zijn meer overeenkomsten dan verschillen. In de laatste jaren zijn we het bijna altijd met elkaar eens’ aldus Ros.  De samenwerking vloeit voort uit gemeenschappelijke idealen voor een groener en socialer Ridderkerk. Het gezamenlijke verkiezingsprogramma moet nog geschreven worden maar thema’s als wonen, duurzaamheid, zorg, welzijn en groen.

Anderhalf jaar geleden spraken de partijleiders elkaar voor het eerst over een mogelijke samenwerking. Vorige week hebben de Ridderkerkse leden van de twee partijen unaniem ‘ja’ gezegd tegen de samenwerking die moet leiden tot een lijst, een gezamenlijk programma en een fractie in de raad na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

GroenLinks en de PvdA bekrachtigde hun lokale samenwerking donderdag door gezamenlijk een voorstel in te dienen waarbij Ridderkerkse inwoners voorrang krijgen bij nieuwbouwprojecten in de gemeente. Inmiddels is de website www.pvdagroenlinksRiddererk.nl actief. 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.