menu Home
Gemeente Nieuws

Meepraten over centrumring Ridderkerk

Paul | 26 september 2021

Op dinsdag 12 oktober 2021 is er een bijeenkomst in Theater Het Plein (Koningsplein 1) over de verkeersstructuur op de centrumring. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. We vertellen u de onderzoeksresultaten en willen uw mening horen over het voorstel hier eenrichtingverkeer in te gaan stellen.

De gemeente Ridderkerk heeft onderzoek laten doen naar de verkeersstructuur op de centrumring. Met de centrumring bedoelen we de wegen die rondom het winkelcentrum lopen. Het onderzoek is een uitwerking van het vastgestelde Mobiliteitsplan Ridderkerk, Ontwikkelperspectief Centrum en de Omgevingsvisie.

In al deze vastgestelde plannen wordt er gesproken over het verbeteren van het centrum en de centrumring. De centrumring is door de versteende uitstraling nu geen fijne plek om te komen. De ring vormt een barrière tussen omgeving rondom het centrum en het centrum zelf. Doordat de weg breed is en er vaak hard wordt gereden vinden veel mensen de ring verkeersonveilig. Dit kan verbeterd worden door een aanpassing in de verkeersstructuur op de centrumring.

Het idee is om eenrichtingsverkeer in te stellen op de oostzijde van de centrumring (de Willem Dreessstraat, het Koningsplein, de Schoutstraat, de Verlengde Kerkweg, Ridderstraat en Geerlaan). De overige straten op de centrumring (Frans Halsstraat, Jhr. van Karnebeekweg en de Klaas Katerstraat) blijven in twee richtingen berijdbaar. Door deze aanpassing ontstaat er meer ruimte voor de fietsers, voetgangers, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en het realiseren van meer groen. Het centrum blijft bereikbaar met de auto en de parkeergarages zijn in één route bereikbaar.

Tijdens de bijeenkomst presenteren we het uitgevoerde onderzoek en de resultaten daarvan. Aansluitend krijgt u uitgebreid de mogelijkheid hierop te reageren, uw mening te geven en ons aanvullingen en/of aandachtspunten mee te geven.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar mevrouw S. van Rossen via s.v.rossen@bar-organisatie.nl. Op 12 oktober krijgt u toegang met:

U kunt deze 3 mogelijkheden tonen via CoronaCheck. Daarnaast moet u ook een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Afbeelding: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


 • Ad Koppendrayer Vishandel
 • Daniëlle Kookt & Zo
 • Laatste Nieuws
 • Ook voor je pasfoto’s Handyman Ridderkerk
 • @SelliciousCakes · Bakkerij
 • Ata Welzijn & Zorg
 • Kledingreparatie & Stomerij
 • Kies je player!

 • Onderweg luisteren

  Riderkerk FM is natuurlijk ook onderweg te beluisteren via

 • Buma / Sena
 • CategorieënThis website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.