Ridderkerk FM Sportnieuws: Engeland – Denemarken

Paul | 8 juli 2021

door Arie Ouwens:

Vanavond werd de tweede halve finale gespeeld in Londen op Wembley.
Onder leiding van Danny Makkelie werd er om 21 uur afgetrapt, de eerste helft was zeker aantrekkelijk te noemen.
Denemarken zocht de aanval op en Engeland begon zoals gebruikelijk vrij defensief.
Op de momenten dat Engeland de aanval zicht werd het gevaarlijk, zoals in de 6e minuut Kane werd weggestuurd en gaf de bal voor aan Sterling, maar die kon er niet bij.
De aanvallen van Denemarken waren ook niet zonder gevaar, in de 10e minuut werd Damsgaard de ruimte ingestuurd, maar de verkregen ruimte werd op tijd door Walker dicht gelopen, waardoor Pickford de bal kon oprapen.

Pickford schoor in de 16e minuut de bal verkeerd uit, de bal kwam in de voeten van Damsgaard terecht, die niet snel genoeg kon draaien om van deze fout te profiteren.
Op het half uur kreeg Denemarken, op zo’n 25 meter van het Engelse doel, een vrije trap te nemen.
Damsgaard plaatste zich achter de bal en schoot snoeihard in en verraste Pickford, die net te laat reageerde 0-1.

De Engelsen moesten komen en dat deden zij dan ook, in de 38ste minuut en prima aanval met Saka, Kane en Sterling. Kane gaf voor op Sterling die de gelijkmaker op zijn voet had, maar Schmeichel redde knap, maar het bleek uitstel van executie.

Een minuut later werd Saka de diepte ingestuurd en zijn scherpe voorzet werd door de Deense aanvoerder Kjaer ongelukkig in het eigen doel getrapt, zwaar onder druk van Sterling, 1-1.
Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, van deze helft, van de goed leidende Makkelie, 1-1 was de ruststand.
In de tweede helft probeerden beide elftallen de wedstrijd te beslissen en zochten de aanval.
De Engelsen kregen meer kansen maar telkens weer stond uitblinker Schmeichel op de goede plaats, zoals bij een kopbal Maguire en een vrije trap van Mouth die recht in zijn handen viel.
Ondanks de vele kansen van de Engelsen bleef de stand 1-1 en waren verlengingen nodig.

In de eerste verlenging kreeg Kane een prima bal van Walker in de zestienmeter en probeerde de bal in de verre hoek te schieten, maar Schneichel redde knap.

Toch kwam Engeland op voorsprong, Sterling sneed de zestienmeter binnen en werd licht aangetikt en Makkelie gaf een strafschop, na het bekijken van de beelden vond ik het en zware straf voor een lichte overtreding, maar hij kan hem geven conform de spelregels.
Kane ging achter de bal staan en schoot de bal in de rechterbenedenhoek, waar Schmeichel de bal wist te stoppen maar niet onder controle kreeg, de terugspringende bal kwam bij Kane die nu niet faalde 1-2.

Engeland speelde de verlenging rustig uit, de Denen wilde nog wel maar hadden de kracht er niet meer voor.
Engeland plaatste zich voor de finale en mag tegen Italië gaan proberen het voetbal thuis te laten komen.