Ridderkerk FM Sportnieuws, de derde helft.

Paul | 10 oktober 2020

door Arie Ouwens

In de hoofdklasse B kwam Rijsoord ook dit weekend niet in actie, vanwege covid’19 perikelen ditmaal bij de tegenstander.
Van de in de onderste regionen bivakkerende verenigingen pakte alleen Scherpenzeel de volle buit en stal Smitshoek een punt thuis tegen Spijkenisse.
Volgende week komt D.H.S.C. op het Kraaiennest op bezoek.

R.V.V.H ontving vandaag S.H.O. aan de Sportlaan. De Beyerlanders waren dit seizoen nog zonder punten en dit zou na afloop van de wedstrijd zo blijven.
De formatie van coach Kevin Vink maakte gehakt van S.H.O.
Binnen vijf minuten toonde R.V.V.H. hun intenties voor deze middag, SHO doelman Konings moest handelend optreden om een doelpunt te voorkomen.
R.V.V.H creëerde kansen maar wist het doel nog niet te vinden. In de 34ste minuut was het dan wel raak, doelman Konings kreeg een voorzet niet onder controle en Dietrich tekende de 1-0 aan.
Dit was tevens de ruststand, na de thee ging het snel Lopez Vega 51e en Proost 54e brachten R.V.V.H op 3-0.
In de 77ste minuut was het Kônemann die 4-0 op de borden bracht. Het laatste woord was aan Dietrich in de 79e en 81 minuut tilde hij de score naar de 6-0 eindstand.
Volgende week ontvang R.V.V.H. Terneuzense Boys in wederom een thuiswedstrijd.
Maar eerst wacht dinsdagavond nog een bekerwedstrijd tegen V.V.O.R. eveneens op eigen terrein.

Bolnes ging op bezoek bij Swift Boys aan de Boszoom in Rotterdam. Beide ploegen waren tot aanvang van deze wedstrijd nog puntloos. Voor beide teams was er veel aan gelegen om de eerste punten binnen te halen.
Beide ploegen bleken ook behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar het was Bolnes dat na een 3-4 overwinning de eerste punten kon bijschrijven in dit seizoen.
Volgende week komt Excelsior R op de Bolnesserberg op bezoek, na vandaag ook nog puntloos.

De RVVH dames gingen in Haarlem op bezoek bij DSS. Helaas konden de Ridderkerkse dames geen vervolg geven aan de overwinning van vorige week.
De Haarlemse dames hielden de 3 punten in eigen huis, zij wonnen met 3-0.

In de 1e klasse F van het korfbal stonden vanmiddag de 4 bovenste ploegen tegen elkaar op het veld.
K.C.R. had de uitdaging om in Zwijndrecht de winst bij Albatros te halen. Nu waren de weersomstandigheden vanmiddag niet al te best en in hoeverre dit heeft meegespeeld weet ik niet.
In Zwijndrecht geen K.C.R. kopje onder, de thuisclub bleef met 17-9 aan de goede kant van de score.
Voor K.C.R. is het uitzicht op een kampioenschap wel heel klein geworden, temeer daar Kinderdijk niet opgewassen bleek tegen Merwede 9-16. Normaal gesproken gaan Albatros en Merwede samen uitmaken wie er met de bloemen vandoor gaan, al blijft het sport waar veel in kan gebeuren.
Voor K.C.R. wacht volgende week de 3e uitwedstrijd op rij tegen Juliana, de laatste wedstrijd in deel 1 van het veldseizoen. Na deze wedstrijd volgt de voorbereiding op het zaalseizoen.