menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportvoorbeschouwing Zaterdag

Paul | 9 oktober 2020

door Arie Ouwens

Corona en weder dienende kan er dit weekend weer gesport worden, nog altijd zonder toeschouwers. Bij sommige wedstrijden is het mogelijk om via een live streaming de wedstrijd te volgen.
Het is te hopen dat deze streaming dan beter werken als vorige week.

In de hoofdklasse A komt Rijsoord in ieder geval, wederom, niet in actie, bij tegenstander Poortugaal is een selectiespeler positief getest op covisd’19.
Enerzijds komt het de kraaien wellicht goed uit, zodat de geblesseerde kunnen herstellen en terugkeren, anderzijds is het ook belangrijk om in het speelritme te blijven.

In de 1e klasse B zijn twee wedstrijden uitgesteld maar de wedstrijd R.V.V.H – S.H.O staat nog op het programma.
De Sportlaanbewoners wonnen vorige week in extremis van Oranje Wit , het tegenovergestelde gebeurde bij de tegenstander van dit weekend S.H.O.. De OudBeijerlanders gingen op dezelfde manier onderuit tegen Nieuw Lekkerland.
De mannen van coach Kevin Vink zullen graag een vervolg willen geven aan het zoet van de overwinning. Echter S.H.O. blijft een niet te onderschatten ploeg, die willen de hatelijke nul punten zo snel als mogelijk wegpoetsen. Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee.

Ook in de 4e klasse G zijn twee wedstrijden vanwege covid’19 geschrapt. De zaterdagafdeling van Bolnes gaat op bezoek bij Swift Boys, een elftal wat net als Bolnes nog puntloos is.
Wilt Bolnes zich niet willen kandideren voor een degradatie naar de nieuw te vormen 5e klasse , seizoen 2021/2022, zullen er punten mee moeten worden genomen vanaf de Boszoom.
Oké, de weg is nog lang maar binnen is binnen.

Voor de korfballers van K.C.R. wacht zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd.
De top vier van de 1e klasse F treft dit weekend elkaar, nummer 2 Merwede gaat op bezoek bij Kinderdijk en K.C.R. gaat op bezoek voor de volgende regioderby, waarin het Zwijndrechtse Albatros en de huidige koploper de tegenstander zal zijn.
Wanneer de Reyerparkbewoners met dezelfde beleving spelen als tegen Merwede en iets meer geluk hebben, dan kan het na dit weekend de koploper in de 1e klasse F zijn.

De heren van Poseidon verloren vorige week nipt de competitieopening.
Hopelijk kunnen zij in de wedstrijd van zaterdag in Alblasserdam tegen Wiekslag 3 wel de punten mee naar Ridderkerk nemen.
De Poseodon’56 dames komen wederom dit weekend niet in actie, hun wedstrijd werd afgelast.

De heren handballers van Drechtstreek willen dit weekend graag een vervolg geven aan de goede competitiestart. In de Reyerhal ontvangen zij United Breda/Orion R, welke net als de gastheren nog ongeslagen is, maar pas één keer in actie kwam tegenover Drechtsteden tweemaal.
Maar ik ga er vanuit dat het team van coach Lazar Popov in staat moet zijn om de Brabanders met een nederlaag terug te sturen, om aldaar de lange sombere Brabantse nacht in te gaan.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.