menu Home
Gemeente Nieuws

Afronding snelfietsroute dichterbij met nieuw fietspad Ringdijk

Paul | 6 oktober 2020

Een nieuw fietspad op de Ringdijk in Ridderkerk sluit de snelfietsroute F15 IJsselmonde aan op de veerpontterminal De Schans. Fietsers uit de regio kunnen daardoor snel, comfortabel en veilig hun fietsreis combineren met openbaar vervoer over water naar bijvoorbeeld Rotterdam of Dordrecht. De Zuid-Hollandse gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Peter Meij namen het nieuwe fietspad op vrijdag 2 oktober officieel in gebruik.

Het nieuwe fietspad op de Ringdijk is onderdeel van de snelfietsroute F15 IJsselmonde die Ridderkerk, Albrandswaard en Barendrecht verbindt. Bestaande fietspaden worden verbeterd en waar nodig worden nieuwe fietspaden aangelegd. De werkzaamheden zijn in 2018 gestart en het laatste deelproject wordt naar verwachting in de zomer van 2021 opgeleverd.

Het nieuwe fietspad voldoet aan alle eisen van een snelfietsroute: het is ruim, veilig, zonder obstakels en door het uitzicht over de Nieuwe Maas ook aantrekkelijk. Door de aansluiting op de veerpontterminal van de Waterbus en het Driehoeksveer zijn langere afstanden met de fiets gemakkelijker af te leggen. Wethouder Peter Meij: “Met deze snelle en veilige fietspaden maken we het voor steeds aantrekkelijker om de fiets te pakken: gezond en ook nog eens goed voor het milieu.”

Mobiliteitsplan Ridderkerk

Ridderkerk krijgt Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) met goede voorzieningen voor fietsers en voetgangers bij de haltes, zoals fietsparkeerplaatsen en wachtplekken. Ook de loop- en fietsroutes tussen de verschillende wijken, het centrum en parken worden aantrekkelijker en veiliger gemaakt.

Met het onlangs vastgestelde mobiliteitsplan werkt de gemeente aan de bevordering van gezonde, actieve en duurzame mobiliteit. Peter Meij: “We willen de autoafhankelijkheid verminderen en meer voorrang geven aan fietsen en lopen in Ridderkerk.”

Snelfietsroute F15

Met de snelfietsroute F15 IJsselmonde wil de Provincie een fijnmazig, hoogwaardig fietsnetwerk creëren. In 2018 is de snelfietsroute F15 Beneden Merwederoute tussen Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam al in gebruik genomen. Maar ook tussen Sliedrecht, en Hardinxveld en Gorinchem zien de gemeenten en de provincie een aantrekkelijke fietsverbinding waar verbeteringen op door te voeren zijn. Samen met de het waterschap Rivierenland en de fietsersbond onderzoeken zij of de snelfietsroute F15 kan worden doorgetrokken, waarmee de F15 in zijn geheel circa 50 kilometer lang wordt.Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play