menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, voorbeschouwing 3 oktober

Paul | 2 oktober 2020

door Arie Ouwens

De voor zaterdag op het programma staande wedstrijd, in de Hoofdklasse A, tussen Rijsoord en Capelle is uitgesteld.
Binnen de selectie van Rijsoord zijn een aantal ziekteverschijnselen die kunnen duiden op Corona.
In overleg met de KNVB en Capelle is besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum. Naar welke datum is op dit moment nog niet bekend.

In de 1e klasse B gaat R.V.V.H. op bezoek bij Oranje Wit. De Dordtenaren speelde thuis in de openingswedstrijd gelijk (1-1) tegen XerxesDZB. Zowel Oranje Wit als R.V.V.H. kwamen vorig weekend niet in actie, vanwege veld afgelasting en coronaperikelen bij de tegenstanders.
Wanneer er op het laatste moment geen coronaproblemen ontstaan, zullen beide ploegen er op gebrand zijn de drie punten binnen te halen.
Het zal voor RVVH geen gemakkelijke middag worden, Oranje Wit is thuis een lastig te bespelen tegenstander. Het is voor RVVH coach Kevin Vink te hopen dat zijn voorwaartsen het vizier op scherp hebben staan deze middag.

Voor de zaterdagafdeling van Bolnes is het te hopen dat zij de kater van de 2-8 nederlaag tegen D.R.L. hebben verwerkt. Zaterdag komt namelijk de koploper, van de 4e klasse G, Hillegersberg op bezoek op de berg. De Rotterdammers scoren gemiddeld 5 doelpunten per wedstrijd. Verdedigend zullen de Zebra’s op hun tellen moeten passen om geen zware draai om de oren te krijgen.

De dames van RVVH, die in de Topklasse uitkomen, ontvangen aan de Sportlaan het uit Wijchen komende Woezik. Beide ploegen zijn nog puntloos en willen graag na dit weekend van de hatelijke nul verlost zijn. In eerdere ontmoetingen hebben de Gelderse dames bewezen een op de counter spelend tegenstander te zijn, vorig seizoen verloor RVVH de thuiswedstrijd met 0-1.
RVVH is dus gewaarschuwd.

Voor de korfballers van K.C.R. wacht morgen één van de duels van de waarheid.
Wanneer de Reyerparkbewoners hun aspiraties , kampioen worden, willen waarmaken zal er van de ongeslagen koploper Merwede gewonnen moeten worden.
Bij een nederlaag kan het team van Coach Patrick den Hertog de titel in de koelkast parkeren.
Scorend zal K.C.R. mee kunnen komen met de Sliedrechters, maar verdedigend sla ik Merwede hoger aan.

De heren handballers van Drechtsteden gaat zaterdagavond op bezoek bij Dongen.
De start van Drechtsteden was goed met de overwinning op Hercules. De Dongenaren verloren hun eerste wedstrijd. Of Drechtsteden hier een vervolg aan kan geven is afwachten, de ploeg uit Dongen zal de punten graag in eigen huis willen houden.

Voor de waterpoloërs start morgen ook het nieuwe seizoen. Zowel de dames als de heren van Poseidon’56 openen het seizoen met een thuiswedstrijd.
Hoe de kracht van beide teams is kan ik niet inschatten, maar zoals in elke sport is de eerste klap een daalder waard. Een mooie uitdaging voor beide teams.

Zoals ongetwijfeld inmiddels bij een ieder wel bekend kan zijn, bij alle sportwedstrijden zijn er GEEN toeschouwers toegestaan.Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.