Ridderkerk FM Sportnieuws, Slikkerveer opent met een remise

Paul | 21 september 2020

door Arjan ’t Jong

Afgelopen zondag 20 september speelde SV Slikkerveer haar eerste duel voor de competitie in Schiedam. Tegenstander Kethel Spaland opende precies zoals verwacht. Ze klapten er meteen in en zetten Slikkerveer volledig onder druk. Iets wat Slikkerveer verwachtte, maar dat leek niet uit het spelbeeld. Meteen na dertig seconde lag de bal namelijk al in het netje. Gelukkig voor Slikkerveer floot scheidsrechter Ozkulluk, na een scherp vlagsignaal, voor buitenspel. Je zou zeggen dat Slikkerveer meteen wakker geschud werd, maar niets is minder waar. De eerste tien minuten werd de ploeg volledig overlopen. Thomas van Prooijen wist in de vierde minuut nog een bal goed van de lijn te halen. Na acht minuten was er wel een treffer en dit keer een geldige treffer. Het stond achterin niet goed en met een bal tussendoor kon Kethel Spaland vrij op Patrick Werkhoven af. De buitenspeler omspeelde Werkhoven goed en benutte de kans eenvoudig: 1-0. Het leek een lastige middag te worden voor Slikkerveer. Na de tien hectische minuten pakten de Ridderkerkers het goed op. Ze gaven in de overige tachtig minuten vrijwel geen kans meer weg. Zelf werden er wel kansen gecreëerd. In de negende minuut de eerste via Bas Mulder. Even later leek Slikkerveer zelfs al op 1-1 te komen. Ruben Silva Lopez ontving de bal na een korte corner terug en krulde de bal naar de verre hoek, maar keeper Robin Hos verwerkte de bal tot corner. Halverwege de eerste helft kwam Slikkerveer op gelijke hoogte. Na een goede loopactie van Bas Mulder werd hij de diepte in gestuurd. Mulder hield goed overzicht en kreeg de bal bij Kevin Medina, die op zijn beurt de bal eenvoudig binnen werkte en de ploeg van trainer André Stafleu op gelijke hoogte bracht: 1-1. Net voor rust kwam Slikkerveer bijna op voorsprong. Een afvallende bal werd opgevangen door Ryan van Dongen. Hij bedacht zich geen moment en haalde de bal na een goede aanname meteen uit de lucht. Zijn uithaal verdween op de lat.
Nog geen twee minuten na rust viel het eerste slachtoffer voor Slikkerveer. Met het harde en gemene spel van Kethel Spaland was het wachten op het moment dat het fout ging. Na een vervelende schop moest Thomas van Prooijen het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Nick Geluk. Zo’n vijf minuten later moest Slikkerveer op voorsprong komen. Na een genomen corner ging Kevin Medina naar de grond. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de stip. Ruben Silva Lopez zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Verder creëerde beide ploegen weinig kansen en was het vooral Slikkerveer dat de aanval zocht. In de 86e minuut fabriceerde Kethel Spaland haar eerste kans van de tweede helft, maar het puntertje verdween boven de goal van Patrick Werkhoven. Net voor tijd kreeg Slikkerveer nog een kans om de punten mee te nemen naar Ridderkerk. Een voorzet van Robert Kosten werd ingekopt door Ronald Capelle, maar die werd gekeerd door de uitgekomen doelman. Zo deelde Slikkerveer en Kethel Spaland in de eerste wedstrijd de punten.
Komende zondag 27 september neemt Slikkerveer het om 14.00 uur in haar eerste thuiswedstrijd van de competitie op tegen Steeds Hooger.