menu Home
Algemeen

Veiligheidsregio betreurt moeizaam bron- en contactonderzoek bezoekers en personeel restaurant ’t Waaltje

Paul | 15 september 2020

De GGD heeft inderdaad aangegeven dat de medewerking aan het bco door de medewerkers van het Waaltje te wensen over laat.  

De Veiligheidsregio heeft in dit geval de horecavoorziening gesloten met het doel om tijd te krijgen om de bron van de besmettingen te achterhalen en om de gezondheid van inwoners te beschermen. Daarom vinden wij het zeer belangrijk dat mensen meewerken aan bron- en contactonderzoek. Door mee te werken kunnen zij hun naasten en anderen met wie ze in contact zijn geweest beschermen en kan de GGD een eventuele besmettingshaard vroegtijdig indammen. Wij blijven mensen dan ook oproepen om bij een bron- en contactonderzoek hun medewerking te verlenen. Niet voor ons, maar voor hun eigen omgeving en voor de maatschappij. Als mensen ervoor kiezen niet mee te werken, dan betreuren wij dat ten zeerste. In Nederland heeft ieder individu het recht om zelf deze keuze te maken. Hieraan kan en wil de veiligheidsregio geen consequenties toepassen. Een sluiting heeft als doel de tijd te krijgen om de bron van de besmettingen te achterhalen en om de gezondheid van inwoners te beschermen, niet als strafmaatregel of drukmiddel. Wanneer de situatie in de horecagelegenheid weer veilig is en de kans op besmettingen is verdwenen, is het sluiten ervan niet meer gepast. Openstelling vindt plaats als de GGD dat veilig vindt, de Veiligheidsregio neemt op basis van de bevindingen van de GGD het formele besluit.Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play