menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, Ridderkerk Rowdies verliest

Paul | 31 augustus 2020

Ondanks de goede start van de voorbereiding, door het effectueren van de overeenkomst van Action Airco en de Herkon Rowdies als sponsor, kon dit positieve feit helaas niet worden omgezet in een positieve uitslag.Coach Leo Voogd neemt een van de gesponsorde Jacks in ontvangst van Michel van de Werken van Action Airco

Beide teams konden op het werpen van de beide pitchers geen echte vuist maken in de eerste vier innings. Uitzondering was de homerun van Calvin van Velzen in de gelijkmakende 2de slagbeurt van Herkon Rowdies, hij opende de score door de bal ver het Oosterpark in te slaan en zo de 1 – 0 op het scorebord te laten noteren.
In de vijfde slagbeurt maakte Storks gelijk, Storks opende met een tweehonkslag en door een opvolgende goede honkslag en een fout aan de kant van Rowdies kwam de gelijkmaker over de thuisplaat, 1 – 1.
Rowdies kon daar eigenlijk niks meer tegenin brengen, de pitcher van Storks hield de slagmensen van Herkon Rowdies geheel in zijn macht en op een verdwaalde honkslag na kwamen Rowdies bijna niet meer op de honken. Storks daarentegen maakte gebruik van een kleine inzinking van startende werper Sam van der Meer en kon door een tweehonkslag, een honkslag en twee keer geraakt slagman de voorsprong nemen, nog eens twee tweehonkslagen brachten in totaal 6 punten over de thuisplaat en bracht de score op 1 – 7. Coach Leo Voogd greep hierna in en dirigeerde Brian Lighthart naar de heuvel, die kon door een veldfout niet voorkomen dat ook het 8ste punt van Storks over de thuisplaat kwam en dit de stand op 1 – 8 bracht. Ligthart gooide daarna met een 3-slag de inning uit en ook de zevende slagbeurt van Storks kon hij de boel dichthouden door een veldactie en twee keer 3-slag. De innings 8 en 9 werden daarna aan de verdedigende kant van Rowdies aan Shawn Ros over gelaten, hij deed wat er van hem verwacht werd en liet geen punten meer toe. Maar zoals gezegd kon Herkon Rowdies geen vuist maken aan slag en werd er na 9 volledige innings de eindstand van 1 – 8 in de boeken genoteerd.
Een zuur verlies voor Herkon Rowdies, bij winst hadden ze de koppositie in kunnen nemen en nu komt men even in de middenmoot terecht.
Het eerste dames softball team van Rowdies kwam dit weekend niet in actie, door de hevige regen bui van vrijdagavond was het softbalveld aan de Oosterparkweg omgetoverd in een buiten zwembad en was spelen niet mogelijk.
Komende weekend is voor het honkbalteam van Herkon Rowdies een vrij weekend en spelen zij op 13 september hun volgende wedstrijd om 14.30 uur bij The Hawks in Dordrecht. De dames spelen op 11 september een thuiswedstrijd op het Oosterpark om 19.00 uur tegen Saints 1.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.