Ridderkerk FM Sportnieuws: RVVH wint opnieuw de Jacques van de Linden Bokaal.

Paul | 15 augustus 2020

door Arie Ouwens

Het affiche van de finale van het Ridderkerk toernooi was er één die je vooraf kon verwachten.
Hoofdklasser Rijsoord wist zich voor de finale te plaatsen door Bolnes met 5-2 te verslaan en eerste klasser RVVH had geen mededogen met Slikkerveer en liet een zevenklapper los 7-0.
In de laatste drie edities van dit toernooi stonden beide ploegen ook al in de finale en in alle drie de finales kwam RVVH als winnaar uit de bus.
De vraag was of Rijsoord daar vandaag verandering in kon brengen.
Na het beginsignaal van scheidsrechter Laros, trok RVVH het initiatief naar zich toe.
In de 7e minuut was het RVVH dat de score open brak, Rijsoord kreeg de bal niet uit de zestienmeter en na wat klutsen kwam de bal voor de voeten van Mo Ajarai die doelman Mitchel van de Spoel kansloos liet 0-1 RVVH.
Het was aan Rijsoord om de wedstrijd te draaien maar slaagde daar niet in.
In de 13e minuut werd een schot van Tevyn Biekman uit de hoek getikt door RVVH doelman Tim Elkhuizen. Het was ook het enige wapenfeit wat verder van Rijsoord te noteren was.
RVVH was vaker op de helft van Rijsoord te vinden, waar Rijsoord in de 27ste minuut goed weg kwam toen een schot van Dietrich op de paal belande en Kônemann de terugspringende bal naast schoot.
Het slotakkoord van de eerste helft was voor Sancho Dietrich die een voorzet van Ajarai achter van de Spoel tikte 0-2.
Rijsoord trainer Brasco Tuvaljevic bracht in de tweede helft een tweetal wissels in, Chantley Job en Brian Heijman kwamen Gianni Straal en Danny Haasdijk aflossen.
Echter aan het spelbeeld veranderde er weinig, RVVH bleef de bovenliggende partij en Rijsoord probeerde het wel maar kon aanvallend niet veel uitrichten.
In de 65ste minuut was het weer raak voor RVVH , Sancho Dietrich mocht, in buitenspelpositie?, doorgaan en gaf Kônemann de gelegenheid om de 0-3 aan te tekenen.
De wedstrijd was beslist al moest Rijsoord nog een tegentreffer slikken een pass van Merencia, in de 88ste minuut, werd door Kônemann afgerond 0-4.
Na het laatste fluitsignaal mocht RVVH voor de vierde keer op rij de Jacques van de Linden bokaal in ontvangst nemen.
Waar RVVH trainer Kevin Vink een aardige basis heeft staan, heeft Rijsoord trainer Brasco Tuvaljevic nog veel werk te doen om zijn team competitie klaar te maken.
Al is het voor welke conclusie dan ook, nog veel te vroeg.

Slikkerveer en Bolnes traden eerder in de arena om de derde plek in het toernooi te bevechten.
De gastheer, Slikkerveer, liet er geen gras over groeien en stuurde de zebra’s met een 5-0 nederlaag terug naar de Bolnesserberg.