Ridderkerk FM Sportnieuws, Jongens RVVH O17 net te sterk voor vrouwen

Paul | 15 augustus 2020

Na twee weken trainen en één gemakkelijk gewonnen oefenwedstrijd moesten de vrouwen van Topklasser RVVH zaterdag aan de bak tegen de jongens onder 17 van hun eigen club. Een wedstrijd met twee gezichten die uiteindelijk in 6-5 eindigde voor de jongens.

Fit zijn de vrouwen van RVVH. Zelfs de dames die net van vakantie terug zijn gekeerd verkeren in een bovengemiddelde conditie. De relatief korte zomerstop v.w.b. trainingen is daar zeker debet aan. Na de eenzijdige wedstrijd tegen de vrouwen van hoofdklasser Barendrecht (0-15) stonden nu de jongens van RVVH tegenover de meiden. Een regelrechte krachtmeting.

Het eerste kwart tot de drinkpauze waren de teams gelijkwaardig aan elkaar de jongens kwamen op een 1-0 voorsprong die door een penalty teniet werd gedaan door Manuela Grootenboer. Na de drinkpauze wisselden de jongens het team in voor ‘het tweede’. Net voor tijd was het Evy Bergmans die de voorsprong voor de vrouwen in het net schoot.

Na rust kwam het ‘eerste’ van de jongens weer in het veld en liepen zij door goed voetbal uit tot een 6-2 voorsprong. De vrouwen rechtten de rug en namen de rust om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sharella Hunt scoorde fraai de 6-3. Dat doelpunt was de ommekeer voor de vrouwen. Met man en macht zette de dames aan voor een laatste offensief waarbij ze fysiek de uitdaging zochten met de ‘grote’ jongens. Celine Duijzer, nieuw bij RVVH, viel daarbij positief op in de verdediging.

Op aangeven van Angelica Hertstein kon Fu-sang Pott de 4-6 intikken. Daarna was het prijsschieten voor de vrouwen maar werd er nog maar één keer gescoord. Fu-sang bepaalde de eindstand op 5-6.

Trainer Thomas was tevreden over het herstel van zijn vrouwen na een behoorlijke achterstand en de strijdlust. Dat het spel wat geduldiger en zorgvuldiger mag, was de andere kant van de medaille. Dinsdag oefenen de vrouwen van de Ridderkerkse formatie tegen een directe concurrent in de Topklasse, Ter Leede. Dat zal voor beide ploegen een interessante wedstrijd worden om te kijken welk effect de coronacrisis nu echt heeft gehad op de vorm van de ploegen.