Ridderkerk FM Sportnieuws: Rijsoord eerste finalist Ridderkerk Toernooi 2020

Paul | 11 augustus 2020

door: Arie Ouwens

Onder vrij warme omstandigheden begonnen Bolnes (4e klasse) en Rijsoord (hoofdklasse) aan de openingswedstrijd van het Ridderkerk Toernooi.
Bij het begin van de wedstrijd was de buitentemperatuur rond de 30 graden en telt daar dan de warmte van het kunstgrasveld bij op, dn weet je dat de omstandigheden zwaar zijn.
Afgesproken was dat er om het kwartier een drinkpauze zou worden ingelast.
Rijsoord schoot uit de startblokken en binnen 1 minuut werd Bolnes doelman Ray Korenhof verschalkt door Gazar Dermandjan 0-1.
Een snelle voorsprong is soms prettig voetballen, maar vaak zie je dat er dan ook gemakzucht in het spel kruipt.
In het eerste kwart was Rijsoord iets sterker, maar speelde ook voorspelbaar waarop de Bolnes verdediging zich goed kon instellen.
Rijsoord zocht vaak met de lange bal de spitsen, maar die kregen van Ronald Vrolijk weinig ruimte.
En was daar dan een gaatje om te schieten stond Bolnesdoelman Korenhof, normaal keeper van het derde elftal, op zijn post.
Na een minuut of twintig wisselde Rijsoord trainer Brasco Tuvaljevic Pinas voor Danny Haasdijk.
Rijsoord zocht vanaf dat moment meer de vleugels, maar echte scoringskansen bleven uit.
Kort na deze wissel, mocht Rijsoord een corner nemen, die door de Bolnesverdediging matig werd uitverdedigd en terecht kwam bij Chantley Job, die van 18 meter uithaalde en Korenhof kansloos liet 0-2, dit was ook de ruststand.

In de tweede helft ging het tempo van Rijsoord omhoog en liepen de combinaties beter dan in het eerste gedeelte.
Kort na de rust was het wederom Gacar Dermadjan die 0-3 aantekende.
Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, Rijsoord liet de bal rondgaan en Bolnes loerde op en uitval.
De spits van Bolnes ging op avontuur en besloot maar eens te schieten en tot veler verbazing ging de bal door de benen van de Rijsoordkeeper in het doel 1-3.
De plooien werden weer snel gladgestreken want uit en corner kon even later Dermandjan, vrijstaand bij de eerste paal, de 1-4 binnen tikken.
Bolnes gaf het op en Rijsoord bleef de aanval zoeken, uiteindelijk schoot Danny Haasdijk de 1-5 binnen.
Het slotakkoord was voor Bolnes, invaller Nordin Ait Lachen soleerde de zestienmeter binnen en ging met graagte naar de grond na een licht tikje, scheidsrechter wees naar de stip en Ait Lachen nam zelf de strafschop en liet de Rijsoord doelman kansloos 2-5.
Kort daarna floot de scheidsrechter, die rustig leidde, de wedstrijd naar het verleden.
Rijsoord kan zich gaan opmaken voor de finale en Bolnes mag en poging doen om de 3de plaats te behalen.
Morgen weten wij wie hun tegenstanders zijn.