menu Home
Politie

Tiener ( 14 ) aangehouden voor “vuurwapenbezit”

Paul | 15 juli 2020

Dinsdagmiddag rond 13:30 uur werden wij gebeld door een oplettende winkelier van het winkelcentrum de Ridderhof. Die zag namelijk twee jongens lopen, waarvan er één een vuurwapen bij zich had.
Met meerdere eenheden zijn wij ter plaatsen gekomen. Zowel in uniform als collega’s in burger zijn ingezet. Doordat er een signalement werd gegeven, hebben wij het winkelcentrum doorzocht. Maar ook in de omgeving werd gezocht.
Na een aantal minuten kwam één van de verdachte langs ons. Op de Geerlaan in Ridderkerk is de jongen aangehouden door middel van een speciale procedure BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte). Na onderzoek bleek de jongen een balletjespistool bij zich te hebben.
Daarmee heeft de jongen een enorm risico gelopen, omdat het wapen niet van echt te onderscheiden was en daadwerkelijk voor een vuurwapen kon worden aangezien. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play