menu Home
Gemeente Nieuws

Tijdelijke uitbreiding van of nieuwe terrassen mogelijk

Paul | 29 mei 2020

Ridderkerk:

Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés open voor maximaal 30 gasten (exclusief personeel). Ook de terrassen mogen dan weer open onder de voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Deze versoepelingen zijn alleen mogelijk als het virus onder controle blijft. De gemeente staat positief tegenover initiatieven en creatieve ideeën vanuit de horeca om binnen de wettelijke kaders die er zijn mee te denken over mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is het tijdelijk uitbreiden of toevoegen van terrassen.

Als uitbreiding of toevoeging van uw terras binnen de wettelijke grenzen van de noodverordening en de APV mogelijk is én dit op een veilige en verantwoorde manier kan, dan kunt u een verzoek indienen voor tijdelijke uitbreiding. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om gebruik te maken van een buitentap. De uitbreiding van terrassen is toegestaan zolang de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond regels stelt voor terrassen. De gemeente brengt voor het tijdelijk gebruik maken van gemeentegrond geen kosten in rekening. Wilt u een tijdelijke uitbreiding van uw terras? Vul dan het formulier in.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play