menu Home
Geen categorie

Jeugddetentie na steekpartij nabij Gemini College

Paul | 26 mei 2020

De 14-jarige jongen uit Rotterdam, die op 13-jarige leeftijd, een 16-jarige jongen uit Alblasserdam neerstak met een mes in Ridderkerk, is dinsdagmiddag 26 mei 2020 door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De zaak werd twee weken geleden inhoudelijk behandeld. Dit gebeurde tijdens een besloten zitting, omdat het om een minderjarige verdachte gaat. Vandaag deed de Rotterdamse rechtbank uitspraak.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 1 jaar jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. De rechtbank verlaagde dit, omdat de jongen ‘een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens heeft’ en daarmee verminderd toerekeningsvatbaar is.

Verder werd een meldplicht bij de jeugdreclassering opgelegd, moet hij  aan diverse opvoedkundige trajecten deelnemen en kreeg een contactverbod voor twee jaar met het slachtoffer. Ook kreeg hij een gebiedsverbod opgelegd voor het gebied rondom het Gemini College in Ridderkerk.

Als laatste werd een schadevergoeding toegewezen. 834,75 euro aan materiële schade en 7500 smartengeld. De ouders moeten dit betalen, omdat de Rotterdammer nog geen 14 was ten tijden van het delict.

De Rotterdammer moet na aftrek van voorarrest nog ongeveer 2 maanden zitten

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.