menu Home
Algemeen

Geen nieuwe besmettingen in Ridderkerk

Paul | 22 mei 2020

130 Ridderkerkers zijn positief getest op het coronavirus, 37 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. 15 Ridderkerkers zijn aan het virus overleden.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 188 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 44.888. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 13, gisteren stierven er 27 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.788 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 9 naar 11.649.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.